INTERFETE 2 WEB

Interviuri

Aici sunt prezentate cateva webcasturi legate de interfete web.

Interfetele web sunt din ce in ce mai dezvoltate si tot mai multa lume vorbeste despre ele.

GWT

Stii Java si vrei sa faci aplicatii web. Dar ce ne facem cu interfata web? Angajam un designer, un programator HTML/CSS/Javascript?   Suflecam manecile, pregatim cafeaua si ne apucam sa stam noptile sa facem noi?  

Cei de la Google au gandit mai practic. Scrieti voi in Java, si compilam noi in HTML/CSS/Javascript. In dreapta aveti un exemplu de dashboard in GWT.


Adobe Air

Flash se cauta, este una din cele mai folosite tehnologii pentru construirea rapida de interfete web care sa arate si sa functioneze superb.

Daca tot am aratat mai sus cum sa treci de la Java la Javascript, Adobe Air este o tehnologie ce permite trecea de la interfete web in HTML/CSS/Javascript la interfete desktop.

Pentru un tutorial scurt incearca aici.


Adobe Flex

Ca o alternativa la GWT va prezentam ADobe Flex, pentru devoltarea rapida si cross-browser a interfetelor web.

Folosind Adobe Flex, interfetele web create par mai apropiate de cele desktop, fiind mai bine inchegate. Totodata ele sunt usor de configurat si intretinut, fiind vorba de cateva xml-uri si avand suport pentru CSS.


GRails

Pentru a crea aplicatii web rapid, ce sunt usor de intretinut puteti folosi GRails. O combinatie intre puterea conventiilor oferita de Ruby on Rails, si libertatea de exprimare si compatibilitatea cu Java oferita de Groovy, acest nou framework este un must have pentru dezvoltarea rapida a interfetelor web, sustinute in spate de o aplicatie server robusta.


Jocuri
Free Web Hosting